Kısmetimde ne varsa..
Dünya genelinde ve ülkemizde asıl mesleği balıkçılık olmamasına rağmen, yaş ve cinsiyet ayrımı olmadan, birçok kişi çeşitli nedenlerle balık avlamaya gider. Bu durum, eşlerle zaman zaman sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Eşi de balık avlamaya ikna edebilmek, sorunun çözümünde, hatta daha eğlenceli vakit geçirmede etkili olabilir.
Yoğun tempoda çalışan insanların, balık avlama gibi rahatlatıcı bir aktiviteye mutlaka ihtiyacı vardır. Eşine balık avlama konusunda katılamayanların bu durumu göz ardı etmemesi gerekir.
Unutulmamalıdır ki, yaşamış olduğumuz stresi bir noktada atmamız, sağlık açısından da önemlidir. Stres atma ortamının ev olmasındansa, deniz, göl ya da bir nehir kenarı olması daha uygun olacaktır.
Özellikle tekne ile yapılan avlarda kısmetimde ne varsa diye başlanır. Kısmette olan ise genellikle ortaya karışık tarzındadır. Eğer sadece yöntem olarak tek balık türüne hitap eden bir balıkçılık yapmıyorsanız, avlayacağınız balıkların türü de farklı farklı olacaktır. Bu durum da avlanılan balığın pişirilme yönteminin seçimini de etkilemektedir. Başka bir ifadeyle iki kilogram balık avladığımızı varsaydığımızda 8-10 farklı türden balık yakalamış olma ihtimalimiz yüksektir.
İşin aslı, balık avlamak isteyen bir kişinin birinci önceliği yakaladığı balık değildir. Balık yakalamak mutlaka insanları mutlu edecektir ama avladığı balığın harcadığı paraya göre daha az olma ihtimali asıl amacı ortaya koyacaktır… İyi vakit geçirmek, eğlenmek, doğayla baş başa olmak v.s…
Hani dedik ya, balık türü farklı farklı olur. Genellikle denizin dibinden balığı seçerek avlayamayız. Balık yakalayamadığımız zamanlar elimiz boş dönmemek için balıkçıya uğradığımızda tek tür balık almamak eve gittiğimizde balık tuttuğumuzu iddia etmekte en önemli püf noktasıdır. Biz buna amatör balıkçı ruhu diyoruz. Rast gele..