Gece Balık Avcılığı

Gece Balık Avcılığı

4970
0
PAYLAŞ

Balıkçılığı hobi edinmiş insanların avları, son yıllarda çeşitli nedenlerle oldukça kısır geçmektedir. Denizlerimizdeki bir çok olumsuz etken, balık avını bitirme noktasına getirdi.

Bu etkenlerin başında denizlerimizdeki kirlilik gelmektedir. Bilinçsiz avlanma da bir diğer olumsuzluk. Son yılların en can sıkıcı olayı olan balon balıklarını da ekleyince, ortaya iç açıcı olmayan bir durum çıkmaktadır.

Gündüz avlarından yeterli verimi alamadığımız için biz de gece balık avcılığı yapmaya karar verdik ve bu deneyimi sizlerle paylamak istedik. Gece balık avcılığı için gerekli koşulların oluşması sonrası, teknemizle yola çıktık. En önemli husus dolunayın olmasıydı. Erken saatlerde yeterince yüzünü göstermeyen, bulutların arkasına gizlenen ay, ilerleyen saatlerde beklediğimiz aydınğı bize sundu ve balıklar birer birer oltaya gelmeye başladı.

Her şeyden önce oldukça güzel bir manzara bizi bekliyordu. Balon balıklarının olmaması, oltaya bir balık vurduğunda onun balon balığı olmadığını bilmek ve takım kaybı yaşamamak güzeldi. Yoğun olarak mırmır oltamıza geliyordu. Mırmıra ilave kupes, ıspara, ateş balığı ve özellikle mercan. Mercanlar ve mırmırların gündüz avlananlardan oldukça iri olması bize ayrı bir keyif verdi.

Gecenin sürprizi ise oltamıza takılan bir kilo kadar ağırlıkta bir ahtapottu. Daha önce bir kolunu kaybetmiş , yedi kollu ahtapatu tekrar denize salarak, nesli tehlikede olan bir türün korunmasına küçük de olsa bir katkı yaptık.

HANGİ MALZEMELERİ KULLANDIK?

Bu tür bir ava çıkacaksanız alternatifi bol bir hazırlık yapmalısınız. Neyle karşılaşacağınız belli olmayacağı için birden çok seçenek sahibi olmanızda fayda var.

Makinalarımızın orta büyüklükte olması yeterli olacaktır. Neticesince çok iri balıklar avlamak gibi bir hedef koymak eve eliniz boş dönme ihtimalini artıracaktır.

Asıl önemli olan kullanacağımız iğneler ve yemlerdir. İğnelerin kaliteli olması çok önemlidir. Kalite, dayanıklık ve ilk vuruşta balığı almada avantaj sağlayacaktır. Eğer ilk vuruşta balığı alamazsanız yem kaybı  artacak  ve av verimi düşecektir. Numara olarak hem büyük hem de küçük iğneler bulundurmalısınız. Büyük balık denemelerinden sonuç alamadığımız zaman, elimiz boş dönmemek için küçük iğneleri kullanabiliriz.

Hangi iğneyi kullanırsanız kullanın, yakaladığınız balıkların limit üstü olmasına dikkat ediniz.

Balık yemi olarak ise sülünez, tavuk göğsü ve karides denedik. Bu yemlerden tavuk göğsünü mırmırın, karidesi ise mercanın daha fazla tercih ettiği de tespitlerimiz arasında.

Gece balık avcılığı bizi oldukça mutlu etti. Güzel ve eğlenceli bir avın sonrasında yorgun ve mutlu bir şekilde sabaha karşı evin yolunu tuttuk. Ortaya karışık herkes payına düşeni alarak…….

Peki bu deneyimi size önerir miyim?

Elbette.

Denemelisiniz.

Ama unutmayın mutaka sıkı giyinin…

BİR CEVAP BIRAK