Suni Yemler
Rapalalar
Av malzemelerinden makina ve kamışın tamamlayıcısı olan gerçeğini aratmayacak derecede benzerlikte olan suni yemlerin başında rapalalar gelir. Rapala gerçek balıkların minyatür kopyasıdır. Çeşitli ağırlıkta, boyda ve özellikte rapalalar mevcuttur. Rapala seçilirken avlanacak balığın türü gözetilir. Rapalalar yapılırken büyük balıklar tarafından avlanan çeşitli balık türlerinin görselliği ve hareketleri taklit edilir. Bir kısmı ise ses ve ışık yaymak suretiyle avcı balıkları kendisine çeker. Rapalanın başarısı gerçek balığa ne kadar benzediği ve hareketlerini ne kadar taklit edebildiğine bağlıdır. Bu sahte yemler kullanım alanına göre yüzey ve dip rapalaları olmak üzere ikiye ayrılır. Ayrıca bu grupta kaşıklar, silikon yemler, fly yemler ve jig yemler başta olmak üzere bir çok tür olduğunu da belirtmekte fayda var. Suni yeminin gagası dalış derinliğini belirler. Bu da dip yada yüzey balıklarını avlama isteğine göre farklılık gösterir. Eğer dip avcılığı yapacaksanız gagası daha büyük olanı, yüzey için ise daha küçük olanı seçmek gerekir.
Kaşık Yemler
Genellikle levrek , turna, alabalık gibi balıkların avlanmasında kullanılan bu yöntemde yem görevini gören parlak ve çoğunlukla çeşitli renkler barındıran suni yemlerdir. Avlayacağınız balık türüne göre seçimi başarınızı artıracaktır. Bu yemde at-çek yöntemini kullanarak avlanmanız gerekeceğinden oldukça zahmetli ve yorucudur. Kısa sürede sonuç almak önemli olduğundan kaşık seçiminin önemi artar.
Silikon Yemler
Silikon malzemeden yapılmış, balık çeşitleri, karides, kurt, solucan, kurbağa vb. şekillerde üretilen yemlerdir. Tekne arkasından çekerek yada kıyıdan at-çek tekniğinde kullanılabilirler. Kullanım amacına uygun bir çok alternatif bulabileceğiniz bir suni yem türürdür. Başarı sağlamanız için gerekli yemi seçmek te sizin bilgi ve tecrübenize kalmıştır.
Fly Yemler
Durgun sularda yaşayan ve beslenmesini ağırlıklı olarak suyun yüzeyine düşen canlılardan sağlayan balıkları yakalamak için ideal bir yemdir. ülkemiz de henüz hakettiği önemi kazanmamış olan bu yemler genellikle sineklere benzerliğiyle ön plana çıkar. Bu yemler seçilirken balığın bulunduğu bölgede yaşayan canlıların benzerlerinin kullanılması başarı oranını artıracaktır.
Jig Yemler
Ülkemizde jigging tekniği yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır. Bir çok ülkede yaygın olarak yapılmaktadır. Bu yöntemde tekneden dibe doğru salınan sahte yemler, balık taklidi yaptırılarak tekneye doğru çekilir. Oldukça yorucu bir avlanma yöntemidir. diğer sahte yemlere göre daha ağır ayrıca daha pahalıdır. Bunun karşılığında yakalanan balıklarda büyüktür.
Malzeme temin edilebilecek güzel bir site http://www.anzo.cc